Team Danmark støtter fremover de danske speedskatere for et endnu bedre OL-resultat i 2022.

Speedskating bliver Team Danmark-sport

Der er i juni indgået en aftale mellem Dansk Skøjte Union og Team Danmark. Dette betyder at Dansk Skøjte Union får tilført lidt over 600.000 kr. alene i 2018 til udvikling af eliteskaterne.
Ét af punkterne i planerne for de danske speedskatere er at få en mere fast træningsbase. Eftersom der i Danmark ikke er én eneste bane til longtrack -speedskating, er man nødt til at kigge mod udlandet. Det er blevet besluttet at det danske hold primært skal holde til i Inzell, i det sydlige Tyskland.

Jeg er sikker på, det kan forbedre vores præstationer

Foruden tilførsel af økonomi, betyder aftalen også at de danske elite speedskatere kan benytte sig af testfaciliteter og ekspertviden hos Team Danmark.

I en pressemeddelse fra Team Danmark, udtaler Elena Møller Rigas: “Det betyder meget for os, at vi kan få adgang til ekspertstøtte og ny viden, og jeg er sikker på, det kan forbedre vores præstationer. Samtidig giver den økonomisk støtte os ro i maven, så vi kan fokusere på træningen og bedre muligheder for at komme på træningslejre, til World Cups, EM og VM”.

Aftalen løber frem til og med vinter-OL i Beijing i 2022, og skal hjælpe de danske skatere med at forbedre deres OL-resultater. Ved forrige OL i februar 2018 blev det blandt andet til en femte plads til Viktor Hald Thorup i fællesstarten.