Elena med kæresten Anders
Foto: Privatfoto

Elena stiller skøjterne på hylden

Elena Møller Rigas vil ikke være at finde på isen til den kommende sæson. Hun har valgt at indstille karrieren som speedskater, oplyser Dansk Skøjte Union i en pressemeddelse. I stedet vil hun nu fokusere på sin uddannelse i International Politik.

Efter mange år som inline-speedskater byttede Elena i 2010 rulleskøjterne ud med isskøjter og har siden 2014/15 været en del af senior World Cuppen. Det bedste resultat blev i december 2017 da hun til World Cuppen i Calgary, Canada, fik kørt den første danske World Cup medalje hjem med en 2.-plads i Mass Start. En sæson der, til trods for uheld, generelt endte flot for danskeren. Elena endte som nummer 6 på verdensranglisten efter endt World Cup. En placering der dog kunne have været bedre hvis det ikke havde været for en diskvalifikation i Holland efter lidt lettere tumult i feltet.

OL som mål

Elenas store mål de seneste sæsoner har været OL i Sydkorea, som hun gik ind til med blandt andet en 2.- og en 5.-plads i bagagen fra tidligere samme sæson. Drømmen endte dog i semifinalen da Elena missede en finaleplads på mindre end 0,1 sekund.

Elena fik dog lidt med hjem fra Sydkorea, i form af æren af at være fanebære ved åbningsceremonien.

“Jeg vil altid være beæret over, at jeg fik lov til at gå ind med Dannebrog ved OL i PyeongChang (…). Nu skal jeg tage hul på et nyt kapitel, hvor det er mit studie, jeg vil prioritere – i hvert fald de næste 3 år, hvor jeg færdiggør min Bachelor og min Kandidat i International Politik.”, udtaler Elena Møller Rigas til Dansk Skøjte Union.