Om os

SpeedskatingUpdate er et uafhængigt onlinemedie om langtrack-speedskating med nyheder, reportager, features og naturligvis analyserende resultatformidling. Vores fokus er på de danske talenter, der arbejder på at sætte Danmark på verdenskortet inden for denne sportsgren.

Dansk longtrack-speedskating fylder måske ikke de fleste sider i bogen om dansk eliteidræt. Dog viste resultaterne ved vinter-OL i Pyeongchang i 2018 at speedskating bør gøres plads i fremtiden.

Det nok mest kendte danske speedskatingresultat tilhører Kurt Stille, der opnåede en 9. plads ved vinterlegene i 1964 i Innsbruck. Efter Stilles karriere skal vi helt frem til 2000’erne, hvor vi igen ser danske forsøg på international longtrack-speedskating. Her var det bl.a. med Sara Bak, Oliver Sundberg samt Cathrine Grage der i 2010 kvalificerede sig til OL, og blev nummer 14 på 5.000 meteren.

Efter et par mere stille år på isen for de danske skatere, oprettede landstræner Jesper Carlson et program for at flytte nogle af de mest talentfulde inline-speedskatere over på isen. Resultatet af dette arbejde blev i februar 2018, til OL i Pyeongchang, til tre danske deltagere. Heriblandt en 5. plads til Viktor Hald Thorup i mass-start. Desuden endte Elena Møller Rigas som nummer 6 i den samlede World Cup stilling i mass-starten.

Redaktør, Jens Kjeldsted Jensen